top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıBT İzmir

Hayatı kolaylaştırmanın yolları

Güncelleme tarihi: 25 Şub 2020


Kabul etmek gerekir ki hepimiz hayatımızı hiç bitmeyecek gibi yaşıyoruz. Bunu yaparken uyumadan önce ertesi gün yapacaklarımızı düşünerek uykuya dalarken, bizi gün içerisinde bekleyen sürprizleri hiç düşünmüyoruz ve hayat bizi her defasında şaşırtmaya devam ediyor. Hayat akıp giderken hepimizin yapması gerekenlere bir göz atalım.

1-) Evinize olan aidiyet duygunuzu arttırın

Evinizde hoşlanmadığınız mobilyalarınızı eğer imkanınız varsa değiştirin yoksa ucuz çözümler bulup, örneğin renklerini değiştirmek gibi, sizin daha çok hoşunuza gidecek hale getirin. Yemek pişirin, sofra kurun, aileyi bu sofralarda birleştirin..

2- Sosyal medya hesaplarınızı ve geçirdiğiniz zamanı yönetin.

Günümüzde çocuklarımızı tablet ve telefondan uzak tutmaya çalışsak da kendimiz mutlaka günün yorgunluğunu atarken elimize telefonumuzu alıp sosyal medya hesaplarımızı kontrol ederiz. Bu nedenle de hep çocuklarımız tarafından taklit ediliriz. Sosyal medyada geçirdiğiniz zaman dilimini kısıtlayıp kendinize vakit aırabilirsiniz.

3-) Listeleriniz sizinle olsun.

Mutlaka liste yapın, nasıl müzik portalında kendi sevdiğimiz müzikleri listeliyorsak, herhangi bişey için bile, temizlik yaparken, alışverişe giderken yaptığınız listeleyebiliriz. Tamamlandığında sizleri çok ama çok mutlu edecektir. Hem zamandan tasarruf edin, hem az düşünün hem de unutmayın..

4-) Adımsayar kullanın

Günde en az 6000 adım atın böylelikle zindelik kazanacak, kan dolaşımız artacaktır. Adımsayar alalmam da demeyin, artık cep telefonlarının hepsinde adımsayar mevcut durumda.

5-) Hergün haberleri seyredin

Her ne kadar sosyal medyadan bilgi edinseniz de yine de haber izleyip, gazete okumak gündemi takip etmek adına sizlere çok şey katacaktır.

6-) Anılarınızı kaybolmayacak şekilde biriktirin.

Mail adresinize ait olan bulut programlarını mutlaka kullanın, korkmayan gizlilik ayarlarından her şeyinizi istediğiniz gibi siz yönetebilirsiniz, anılarınızı kaybetmeden saklayın.

7-) Yatak odasında teknolojiyi yasaklayın.

Yatmadan önce teknolojik aletler kullanmayın.

Yataktayken telefonla vakit geçirmek, bilgisayarda vakit geçirmek size verimsiz bir uyku ve verimsizce geçen zamandan başka bir şey kazandırmaz. Yatak odaları dinlenmek, en fazla kitap okumak içindir.

8-) Kitap okuyun.

Kitapçılarda son çıkanlar reyonuna her hafta mutlaka uğrayın, haberiniz olsun. “Dünyadan ayrı kalmamanın diğer yolu kelimelere teslim olmaktır ama yazarken ama okurken.. “

9-) Düzenli Beslenin.

Mutlaka günde 2 litre su için, hiçbir öğünü atlamayın, ara öğünlerinizi yanınızda taşıyın ve aksam 19,30’dan sonra kesinlikle yemek yemeyin..

10-) Hayatı sevin.

Hayatı sevin, varoluşunuz için teşekkür edin. İnsanlardan güler yüzünüzü esirgemeyin, tanıdık tanımadık diye ayırt etmeden bindiğiniz asansördeki yabancılara selam verin, iş yapana kolay gelsin, yemek getirene ellerinize sağlık deyin ki karşılığını aldığınızda daha çok mutlu olun..

46 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page